Vivax klime

Vivax klima uređaji su dizajnirani su vodeći računa o prirodi, potrošnji energije kao i stvaranju ugodnog i zdravog prostora.

Novaterm d.o.o. Podgorica vrši prodaju, ugradnju i servis Vivax klima uređaja na teritoriji cijele Crne Gore po povoljnim uslovima.
Kontaktirajte nas da izaberemo najbolje rješenje za Vaš prostor.

Tehnološki razvoj u cilju povećanja energetske efikasnosti klima uređaja u posljednjih nekoliko godina je bio vrlo brz. To je uslovilo da nekoliko zemalja uvedu stroge minimalne zahtjeve za energetsku efikasnost. Minimalni zahtjevi se odnose na uvođenja novog načina iskazivanja efikasnosti uređaja, koji se temelje na prikazu sezonske iskorišćenosti. Današnji uređaji, osim jednokanalnih i dvokanalnih klima uređaja, koji postižu najviše nivoe efikasnosti, uveliko su nadmašili A klasu energetske efikasnosti koje su utvrđene Direktivom 2002/31/EC.

Obzirom da se klima uređaji koriste uglavnom u uslovima djelimičnog opterećenja, testiranje efikasnosti se sada odnosi na sezonske metode mjerenja efikasnosti, osim za jednokanalne i dvokanalne klima uređaje. Sezonska metoda mjerenja bolje uzima u obzir koristi uređaja baziranih na Inverter tehnologiji i uslove u kojima se ovi uređaji koriste. Nova metoda proračuna efikasnosti sa Ecodesign sprovedenim mjerama postavlja više minimalne zahtjeve energetske efikasnosti od sadašnje A klase, što dovodi do reklasifikacije tih uređaja. Shodno tome split klima uređaji i prozorski uređaji imaju novu A-G mjeru energetske efikasnosti, uz dodatak oznake „+“ na vrhu ljestvice energetske naljepnice.

VISOKA EFIKASNOST
Vivax klima uređaji od kućnih pa do komercijalnih dostižu novu A klasu, najveći nivo koji je trenutno prikazan na energetskim oznakama Europske unije.
Uslovi energetskih oznaka (EU) 626/2011
• Tri klimatske zone za grijanje (uobičajena zona je obavezna, toplija i hladnija zona su opcionalne)
• Sezonska efikasnost (proračun višestrukog opterećenja dijelova)
• Nivo jačine zvuka
• Ocijenjena efikasnost se mjeri na bazi performansi uređaja
• Sezonska efikasnost ukazuje na performanse za vrijeme cijele sezone grijanja ili hlađenja, što bolje odgovara stvarnom radu uređaja