KOTLOVI I PEĆI NA PELET - Podgorica - Crna GoraKotlovi na pelete Podgorica Crna Gora

 

NARUČITE KOTLOVE I PEĆI NA PELET TELEFONOM NA BROJ: 069 333 495

Princip rada

Kotao sagorijeva drveni pelet sa elektronski kontrolisanim sagorijevanjem. Pelet je gorivi materijal u obliku malih cilindara napravljenih od presovanog drveta. Toplota koja se proizvede sagorijevanjem najvećim dijelom zagrijeva vodu u sistemu, a samo mali dio toplote zrači u prostoriju u kojoj se kotao nalazi.

Spremište za pelet (A) se nalazi na gornjem dijelu kotla. Spremište se puni peletom kroz otvor ispod poklopca koji se nalazi na gornjoj ploči kotla.

Gorivo(pelet) se automatski izvlači iz spremišta(A) i ubacuje u ložište u komori za sagorijevanje(D) uz pomoć pužnog transportera za ubacivanje peleta (B) sa zupčastim elektro-motorom.

Pelet se pali vazduhom užarenim preko grijjača (E) koji se usisava u komoru za sagorijevanje uz pomoć centrifugalnog ventilatora (F).

Vazduh potreban za sagorijevanje se usisava iz prostorije (u kojoj mora postojati ventilacioni otvor) radom ventilatora (F) kroz cijev za usis vazduha (G).

Dim proizveden sagorijevanjem se izvlači iz ložišta uz pomoć istog centrifugalnog ventilatora (F) i izbacuje kroz otvor (H) na donjem dijelu zadnje strane kotla. Pepeo se skuplja u posudu za čićenje (I). Voda koja se nalazi u sistemu unutar kotla se zagijreva i transportuje dalje u grejnu instalaciju putem pumpe koja je ugrađena u kotlu. Kotao posjeduje ugrađenu ekspanzionu posudu i sigurnosni ventil.

Količinu potrebnog goriva i vazduha za sagorijevanje, kao i rad pumpe, se kontroliše pomoću elektronske programske ploče kako bi se ostvarila najveća efikasnost iskorišćenja goriva

Novaterm d.o.o. Podgorica vrši prodaju, ugradnju i održavanje kotlova za centralno grijanje na pelete na teritoriji cijele Crne Gore po veoma povoljnim uslovima.
Kontaktirajte nas i uvjerite se da ćete kod nas naći najjeftinije peći i kotlove na pelete.

Dok traje Energy wood program moguće je poručiti preko našig partnera kotlove na rate beza kamate.